OBISKI EVROPSKIH POSLANCEV


V sredo, 20. 5., smo v okviru projekta Pomladni dan organizirali srečanje z gospodom Jelkom Kacinom, poslancem v Evropskem parlamentu.

Dijakinja Ana, ki je vodila srečanje, je najprej predstavila njegovo življenjsko in politično pot. Ker je bil gospod Kacin tudi dijak naše šole, se je kar nekaj vprašanj nanašalo na njegovo šolanje in spomine na ta leta. Dijaki so opazili tudi njegovo dejavnost na Facebooku. Po uvodnem nagovoru je gospod Kacin predstavil delu v Evropskem parlamentu, sestavo in njegovo vlogo v različnih odborih.

Čas, ki je bil namenjen pogovoru z dijaki, je kar prehitro minil. Dijaki so se mu zahvalili za predstavitev, gospod Kacin pa jim je zaželel srečo v nadaljnjem življenju in študiju ter napisal nekaj vzpodbudnih misli v Knjigo vtisov.

 

25. 5 pa smo gostili gospo dr. Romano Jordan Cizelj, ki je slovenska poslanka v Evropskem parlamentu in podpredsednica Slovenske demokratske stranke.

Po uvodni predstavitvi njenega življenja in dela je na svojstven in zanimiv način izvedla "učno uro". Potem so jo dijaki z zanimanjem spraševali o spremembah, ki so se zgodile odkar je Slovenija vstopila v EU. Čas, ki smo ga namenili pogovoru, je kar prehitro minil. Učenci so se gostji zahvalili za prijeten obisk s šopkom in ji zaželeli uspešno delo v Evropskem parlamentu.

Dr. Romana Jordan Cizelj je ob koncu svojega obiska našim učencem ob darilu (komplet knjig o državah članicah Evropske unije) poklonila naslednje sporočilo, namenjeno prav njim: ''Pojdite študirat, kar vas veseli in ne bojte se novih izzivov.''

 

Tudi ona je vpisala spodbudne misli v našo Knjigo vtisov.